FESZ - Forgalmazók az Egészségért Szövetség

Forgalmazók az Egészségért Szövetség - FESZ

érdekvédelmi és szolgáltató társaság
Taglétszámunk alapján a legnagyobb hazai szakmai szervezet vagyunk, mely több mint 20 éve segíti tevékenységével a gyógyászati segédeszköz forgalmazásban résztvevő vállalkozásokat, orvosokat és betegeket. Tagjaink között megtalálható az egyetlen üzlettel rendelkező családi vállalkozás és a bolthálózatot üzemeltető nagykereskedő kkv is.

Bővebben >>

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Forgalmazók

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Szövetség

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Képzések

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Termékek

- érdekvédelmi és szolgáltató társaság

Taglétszámunk alapján a legnagyobb hazai szakmai szervezet vagyunk, mely 20 éve segíti tevékenységével a gyógyászati segédeszköz forgalmazásban résztvevő vállalkozásokat, orvosokat és betegeket.
Tagjaink között megtalálható az egyetlen üzlettel rendelkező családi vállalkozás és a bolthálózatot üzemeltető nagykereskedő kkv is. Országosan mintegy 330 üzlet és méretvételi hely tartozik a Szövetség égisze alá. A nehezedő körülmények között jelenlétünkre egyre inkább szükség van, tagjaink képviselete soha nem látott mértékben vált fontossá.

 

Fő feladatunknak az Európai Unió tagjaként, Magyarországon

  • a Forgalmazás feltételrendszerének
  • a Működési Engedélyek kiadásának és felügyeletének
  • az üzleten kívüli depós forgalmazás megszüntetésének és
  • a tisztességes forgalmazáshoz szükséges árrés és fedezeti rendszer kidolgozásában való részvételt tekintjük.
Munkánk alapja a forgalmazók összefogása, a társszövetségekkel ápolt kapcsolat, továbbá a beteg érdekvédelmi szervezetekkel, Szakmai Kollégiummal, szakorvosi társaságokkal való együttműködés.

Magyarországon majd minden tízedik ember szorul rá valamilyen gyógyászati segédeszközre, ezért a gyógyászati segédeszközök támogatása nem tehertétel, hanem egy egészségesen működő társadalom támasza. Segítségükkel rászoruló embertársaink könnyebben és gyorsabban térhetnek vissza a munka világába, aktív és egyenrangú szereplői lehetnek a társadalomnak.
A segédeszköz finanszírozási rendszer a szabályozásából eredően nehezen átlátható. Sok esetben nem megfelelő minőségű, illetve nem megfelelően adaptált segédeszközzel történik az ellátás. Ez hosszú távon egyrészt az eszközhasználó betegben vált ki ellenérzést és elégedetlenséget, másrészt pazarló, mert újbóli ellátást tesz szükségessé.

A FESZ következetesen képviselt álláspontja: lényegesen nagyobb hangsúlyt kell fektetni a felesleges költések visszaszorítására és a szakmai követelmények meghatározására, hiszen nincs drágább, mint helytelenül felírt segédeszköz!

Szövetségünk egyik fő célkitűzésének azt tekinti, hogy hozzájáruljon és részese legyen az új típusú gyógyászati segédeszköz ellátási rendszer kidolgozásának, mellyel egy európai szintű, ésszerűbb, költséghatékonyabb ellátást szeretnénk megvalósítani, amelyben a forgalmazók, kiskereskedők is megtalálják számításaikat, befektetett szellemi és anyagi tőkéjük kiszámítható módon megtérül.
Az információ szolgáltatást hangsúlyos feladatunknak tartjuk, melyet elfogulatlanul, a forgalmazó és a jogosult érdekeit szem előtt tartva, szakmai szempontokat figyelembe véve végzünk. A Szövetség honlapján a „betegek” aloldalon szolgáltatott információk egyaránt rendelkezésére állnak a jogosultnak (betegnek) és az ellátást elrendelő orvosnak.
 
Tevékenységünk nem csak a kereskedelemre korlátozódik, hanem egy speciális szolgáltatási ágazat, ahol az emberi munka megfizetendő érték. Ennek elengedhetetlen része, hogy az ellátásban dolgozók csak szakképzett, a gyógyászati segédeszközöket jól ismerő emberek lehessenek.

Ide kapcsolódik a másik, nem kevésbé fontos feladatunk: a forgalmazásban résztvevő munkatársak képzése, melyet akkreditált intézményként végzünk.  Az új szakember gárda szakképzésének alapját - a tananyagot - Szövetségünk dolgozta ki, melyet az oktatási tárca elfogadott (32/2008. (VIII. 14.) EüM. rendelet). A „képzések” aloldalról tölthetőek le az OKJ-s GYSE forgalmazó tanfolyamok (Új nyilvántartásba vételi számunk: E-000630/2014.) előadásai és itt lehet a végzett szakdolgozók pontszerző továbbképzéseire jelentkezni.

Az egészségügyi szakdolgozók képzésében végzett példamutató munkánkat a nemzeti erőforrás miniszter elismerő oklevéllel díjazta.
Copyright © 2016 - Minden jog fenntartva!